Om oss

Tandläkare Sköldenklint är en privat tandvårdsklinik i centrala Kalmar som har en stor kunskap och lång erfarenhet inom tandvård och kan därmed erbjuder en omfattande bredd av behandlingar på högsta nivå - allt från basal allmäntandvård med profylaktiska inslag till mer avancerande estetiska eller kirurgiska behandlingar så som skalfasader, tandreglering och implantat med käkbens- och mjukvävnadsrekonstruktioner.

Familjeföretaget har funnits sedan 1974 då mottagningen öppnades av Torsten och Sylvia Sköldenklint. Genom åren har stor uppskattning riktats till Tandläkare Sköldenklint från Kalmars invånare för sin kunskap och skicklighet inom tandvårdsyrket men likväl för den höga nivån av service och personligt omhändertagande.

Sedan 2018 äger och driver Mikael Sköldenklint kliniken vidare i samma anda som sina föräldrar och företaget fortsätter sin resa och tillväxt med nya patienter, större personalstyrka och utbredning av lokalerna. Idag lägger företaget stort fokus på framtidens nya behandlingsmöjligheter inom områdena estetik och kirurgi men även på den förebyggande tandvård som vi idag vet behövs för en friskare mun och allmänhälsa.

Mikael Sköldenklint blev färdig legitimerad Tandläkare från Malmö Universitet 2009. De första 10 åren arbetade han som allmäntandläkare i Stockholm och inriktade sig redan från start inom kirurgin med tandimplantat i fokus. Under sina år i Stockholm blev han tilldelad kirurgiska remisser från andra tandläkare för sin kunskap och besökte även andra kliniker för att utföra mer avancerade behandlingar inom kirurgi. Sedan 2014 började Mikael, utöver Stockholm, även att arbeta i Kalmar och 2018 blev det en permanent flytt med familj för att ta över och lägga allt sitt fokus som tandläkare i Kalmar.

På kliniken arbetar idag Tandläkare Mikael, Tandhygienist Charlotta samt Tandsköterska Tina och Helena. Den främsta inriktning är vuxentandvård inom alla dess områden men till viss del även barn och ungdomstandvård.

Vi välkomnar alltid nya patienter till Tandläkare Sköldenklint. Vi finns på Larmgatan 34 i Kalmar, i ljusa fräscha lokaler med toppmodern utrustning. Här möts du av välutbildad personal som ger dig en förstklassig tandvård under avslappnande och trygga former.

TS_Logo_White

Larmgatan 34
392 32 - Kalmar
0480-127 37
info@skoldenklint.com

fk-logo
Straumann_Logo
SACD_Logo
AACD_Logo
sveriges-tandlakarforbund